Belangrijk: Een bezoek aan onze Tropical Zoo in Coronatijd is anders dan anders... maar nog steeds met enorm veel moois om te laten zien en te vertellen! Het is voorlopig uitsluitend mogelijk om online uw tickets te kopen.
Corona maatregelen Tickets kopen →

  1. Home
  2. Eten en drinken

Eten en drinken

Vanwege de corona maatregelen zijn onze horeca locaties op dit moment omgetoverd tot 'take away'. Wij bereiden al het lekkers van onze menukaart met liefde en pakken het netjes voor u in zodat u alles in ons restaurant of ergens in onze attractie op kunt eten.

Heerlijk lunchen

Als Tropical Zoo bezoeker kunt u in ons restaurant terecht voor een heerlijke pannenkoek, salade, ijscoupe of meer! Bij mooi weer kunt u uiteraard ook neerstrijken op ons zonnige tuinterras.

Berkenhofs Restaurant: familiaire gemoedelijkheid.

Al ruim 21 jaar staat schoondochter Loes Moonen aan het roer van Berkenhofs Restaurant. Samen met haar team heeft zij het voor elkaar gebokst om het kleine restaurant met 50 zitplaatsen, tot een waar begrip te maken in de feesten- en partijenbranche. Nu zijn er 200 zitplaatsen binnen en 100 terrasplaatsen. Of het nu gaat om een borreltje & hapje na een heerlijke zondagmiddagwandeling, een gezellige high tea of een spetterend bedrijfs- of bruiloftsfeest, Loes haar team kunnen het voor u verzorgen.

klik hier voor onze feest tarieven

Onze koks werken uitsluitend met dagverse producten en bereiden alles in eigen keuken. Met oud slager Johan Antes (de eigenaar van Berkenhof) op de achtergrond, staan wij uiteraard garant voor kwaliteit! En niet onbelangrijk.......de combinatie met een bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo en al zijn attracties maakt Berkenhofs Restaurant de meest unieke feestlocatie van Zeeland!

Berkenhofs Restaurant is voor gezelschappen (op reservering) ook buiten de Tropical Zoo openingstijden geopend

Graag tot ziens!

Loes Moonen, Jeroen Antes & team


Even lekker lunchen? Dat kan bij Berkenhofs Restaurant. Tussen 10:00 en 17:00 uur serveren wij deze uitgebreide lunchkaart waarin een hoofdrol is weg gelegd voor heerlijke pannenkoeken. Liever geen pannenkoek? Dat kan, wij serveren o.a. ook broodjes, salades, warme gerechten en taarten, ijscoupes en meer....

Lees meer...

Vanwege de corona maatregelen zijn onze horeca locaties op dit moment omgetoverd tot 'Tropical Take Away'. Wij bereiden al het lekkers van onze menukaart met liefde en pakken het netjes voor u in zodat u het op kunt eten/drinken in ons restaurant/op ons terras, in de kidsjungle, in de prachtige natuur waar wij door omgeven zijn of gewoon lekker thuis. Laat klaar met werken, of even geen zin om te koken? Of even iets lekkers regelen voor bij de vrijdagmiddagborrel......het kan allemaal!

Lees meer...

De snack corner is een extra horecapunt welke wij vooral openen op drukke dagen waarop het aantal zitplaatsen in ons hoofdrestaurant niet voldoende is. U kunt de snackcorner vinden in de Kidsjungle. In de snackcorner verkopen wij eenvoudige snacks, drankjes en verpakte ijsjes.

Lees meer...

Beleef de schitterende Zuid-Bevelandse natuur op een schone, stille en duurzame manier tijdens de E-chopper Natuur tour. Bij Berkenhof Tropical Zoo kunt u deze stoere elektrische choppers huren vanaf juni 2021. Wij hebben een mooie route van ongeveer 30 km uitgestippeld waarbij u de allermooiste plekjes van onze streek ontdekt.

Lees meer...

De leukste kinderfeestjes van Zeeland vier je bij Berkenhof Tropical Zoo! Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannend Dinofeest met de jongens of een gezellige High lemonade met de meiden? Dit is zo maar eens een greep uit de kinderfeest mogelijkheden bij de Tropical Zoo.

Lees meer...

Hieperdepiep... hoera! Er is er één jarig en dat mag gevierd worden! En waar kunt u dat beter doen dan bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant? In ons gezellige restaurant bieden wij van koffie met gebak, tot een heerlijk buffet of barbecue, alles helemaal afgestemd op uw wensen.

Lees meer...

De leukste schoolreis in Zeeland! Een schoolreisje naar Berkenhof Tropical Zoo is leuk en ook nog eens leerzaam! Lekker spelen, een leerzame natuurles en een spannende ontdekkingstocht langs kleurige dieren. Tijdens een schoolreis bij de Tropical Zoo beleef je het allemaal!

Lees meer...

Op zoek naar een unieke locatie, waar voor de hele familie van alles valt te beleven? Zoek niet verder, bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant vindt u het! Van barbecue, tot high tea. Van brunch tot warm en koud buffet, wij kunnen het allemaal verzorgen.

Lees meer...

Bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant vindt u een trouwlocatie waar u spontaan vlinders van in de buik zou krijgen. Want wat is er nou romantischer dan trouwen tussen echte vlinders? Van een intiem diner tot een spetterende feestavond, wij verzorgen het en maken uw mooiste dag tot een succes!

Lees meer...

Verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of zo maar een gezellig avondje met vrienden of familie organiseren? Wellicht is een receptie bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant een goed idee. Tijdens uw receptie verzorgen wij heerlijke drankjes en hapjes in ons sfeervolle restaurant. Uiteraard is de toegang tot alle attracties inclusief bij keuze uit één van onze arrangementen.

Lees meer...

Bent u al vele jaren in dienst van het bedrijf of heeft u uw huwelijksverjaardag te vieren? Voor uw bijzondere jubileum zoekt u vast een bijzondere locatie, waar u gezellig met collega’s, vrienden en familie stil kunt staan bij dit heugelijke feit. Wij verzorgen een breed aanbod: van lunch tot (barbecue)buffet. Van receptie tot feestavond met muziek.

Lees meer...

Gezellig met collega’s op pad? Een bezoekje aan de Tropical Zoo en al zijn attracties is zeker een goed idee voor een geslaagd bedrijfsuitje in Zeeland. Ook zijn er tal van leuke combinaties te maken in de omgeving. Denk aan een ritje met de Stoomtrein, deze stopt bij de Tropical Zoo voor de deur. Ook leuk is een rit met een elektrische solex of een tuktuk door de prachtige Zak van Zuid-Beveland.

Lees meer...

Wauw….er is een klein wondertje geboren! De hele wereld mag het weten! Bij Berkenhof Tropical Zoo kunnen wij een mooi kraamfeest voor u verzorgen. Als uw gezelschap uw kleine spruit heeft bewonderd, geknuffeld en gekust, bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om de Tropical Zoo en al zijn attracties te bewonderen. Wie weet treft u bij de tropische dieren nog meer baby geluk.

Lees meer...
 

Feestje? 0113-649729

 

Het 'nieuwe' bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo

!!Vanwege de landelijke lockdown zijn wij t/m 14 januari gesloten. Graag tot snel!!

Tickets en jaarkaarten zijn momenteel uitsluitend online te koop via onze online ticketshop. Ook kunt u hier een datum reserveren als u reeds in het bezit bent van een jaarkaart. U hoeft tickets niet uit te printen, wij kunnen deze scannen op uw smartphone

Lees hieronder verder welke maatregelen momenteel verder van kracht zijn, zodat u goed voorbereid bent.

vragen?

(Scroll down for English version)

Maatregelen

Wij hebben in onze attractie allerlei maatregelen getroffen welke afstand en hygiëne waarborgen. Denk hierbij aan het verplicht online uw ticket kopen, een verplichte looproute, een beperking maximale aantal bezoekers, desinfectiepunten, afstand en hygiëne aanduidingen, extra schoonmaak en goed geïnstrueerd personeel. Stapje voor stapje vallen de maatregelen er op dit moment vanaf. Wij hebben natuurlijk ook uw medewerking en verstandigheid nodig om alles goed te laten verlopen. We moeten het samen doen. Wij rekenen op u!

Uitsluitend toegang met een online aangekocht ticket

Om alles in goede banen te laten lopen, blijven wij voorlopig vasthouden aan het online aankopen van tickets in onze ticketshop. Voor niet betalende kinderen dient u ook een ticket te bestellen, uiteraard tegen een nul tarief. Het tonen van de coronapas is niet noodzakelijk voor het bezoeken van onze attracties.

Tijdsloten

U kunt tijdens uw ticketaankoop het door u gewenste tijdslot aangeven. Als het maximale aantal bezoekers is bereikt is het tijdsslot uitverkocht. U kunt dan een ander tijdslot kiezen. Op deze wijze zorgen wij voor spreiding van bezoekers. Uw ticket is pas geldig vanaf de begintijd van het tijdslot. Buitenom vakanties heeft een tijdslot geen maximale tijdsduur. In vakantieperiodes heeft een tijdslot een duur van drie uur. Op mooi weer dagen hebben we ook onze buitenruimte beschikbaar en kunt u ook in vakantieperiodes gerust iets langer blijven. De drie uren is gebaseerd om de gemiddelde bezoekduur van onze bezoekers van de afgelopen jaren (o.a. via google en onze eigen statistieken). U zult dan ook zeker tijd hebben om alles te beleven en bewonderen. We vragen u op drukke dagen uw eindtijd te respecteren zodat wij voor al onze bezoekers voldoende afstand kunnen waarborgen.

Anderhalve meter

Vanaf 24 november is het houden van anderhalve meter afstand tot andere mensen verplicht. Uitzonderingen zijn mensen die op het zelfde adres wonen en personen onder de 18 jaar.

Mondkapjes

Wij adviseren het dragen van een mondkapje in onze binnenruimtes. Aan tafel mag het mondkapje af.

Corona gerelateerde gezondheids klachten

Heeft u Corona gerelateerde gezondheidsklachten, dan kunnen wij u de toegang tot onze Tropical Zoo weigeren, ook al heeft u online een ticket gekocht. Wij vragen u bij aankoop van het ticket te verklaren dat u en uw gezelschap geen corona gerelateerde gezondheidsklachten hebben.

Momenteel gelden de volgende RIVM maatregelen bij gezondheidsklachten:

  • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis.
  • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Hooikoorts of corona?

De symptomen van hooikoorts en de symptomen bij het coronavirus kunnen erg op elkaar lijken. Wij vragen u dan ook om dit filmpje te kijken gepubliceerd door het RIVM om u zelf af te vragen of u last heeft van hooikoorts of wellicht het coronavirus te pakken heeft. Bij twijfel, blijf thuis.

Horeca

Vanwege de corona maatregelen zijn onze horeca locaties op dit moment omgetoverd tot 'take away'. Wij bereiden al het lekkers van onze menukaart met liefde en pakken het netjes voor u in zodat u alles ergens in onze attractie aan een bankje, in de auto, thuis of in de prachtige natuur waardoor wij omringt zijn op kan eten. Wij beschikken ook over verschillende droge picknickplaatsen in de buitenlucht onder onze safaritenten. Hier kunt u uw afgehaalde eet-/drinkwaren nuttigen. Kleedt u zich hier wel naar. Gooi in alle gevallen uw afval in de afvalbak a.u.b.

Mocht u een reservering hebben geplaats bij ons en deze kan NIET doorgaan, dan ontvangt u hierover automatisch bericht en proberen wij met u te zoeken naar een oplossing/alternatief.

Vlinders

Het doet ons pijn, want vlinders horen bij onze ‘roots’, maar voorlopig kunnen er nog problemen met het importeren van vlinderpoppen vanuit Costa Rica zijn. Dit vanwege het beperkte aantal geschikte vluchten. Uiteraard zijn wij al meer dan 10 jaar Tropical Zoo en zijn er meer dan 50 tropische diersoorten, dino’s, fossielen en meer te bewonderen. Kinderen kunnen heerlijk binnen- en buiten spelen en schat zoeken in de oude mijnwerkershut. Tijdens de wintermaanden houden wij geen tropische vlinders. Komt u speciaal voor de vlinders...informeer dan eerst even via e-mail.

Toiletten

Onze toiletten en de daar aanwezige contactpunten zullen met grote regelmaat worden gereinigd/gedesinfecteerd. Denk hierbij aan wastafels, kranen en deurklinken. Bij het
schoonmaken van de toiletten zullen wij deze afsluiten. Wij zullen de capaciteit van onze toiletten terugschroeven om zo meer ruimte tussen toiletbezoekers te realiseren.


!!Due to the national lockdown, we are closed until January 14th. See you soon!!

Measures

Within our Tropical Zoo we have taken measures to ensure distance and hygiene. This includes a mandatory walking route, limitation of the maximum number of visitors per day, disinfection points, distance- and hygiene indications, extra cleaning, well-informed staff regarding the measures. Step by step, the measures are currently being removed. We also need your effort and cooperation to ensure that the measures we have taken are adhered to. We count on you to take these measures in account!

Access only with an online ticket

In order to guarantee the maximum number of allowed visitors, we will for the time being only sell tickets online via our ticketshop. For non-paying children you must also order a ticket (of course at a zero rate).
Showing the corona pass is not necessary to visit our attractions.

Time slots

Tickets are valid for a fixed time slot of three hours. . This way we ensure spreading of visitors. You can choose your desired time slot during your online ticket purchase. When the maximum number of visitors is reached, the time slot is sold out. You can then choose a different time. Your ticket is only valid from the starting time of the time slot. A time slot has a duration of three hours during holiday periods (on good weather days we also have our outdoor space available and you can feel free to stay a little longer). The three hours is based on the average visit time of our visitors in recent years (including via Google and our own statistics). You will therefore certainly have time to experience and admire everything. We ask you to respect your end time on busy days so that we can guarantee sufficient distance for all our visitors. We do not apply a maximum stay time outside the holidays.

One and a half meters

From November 24, it is mandatory to keep a distance of one and a half meters from other people. Exceptions are people who live at the same address and people under the age of 18.

Mouth masks

We recommend wearing a face mask in our indoor areas. The mouth mask can be removed at the table.

Health problems related to the corona virus

If you have health problems related to the corona virus, we can refuse your entry to our Tropical Zoo even if you have bought a ticket online. When you purchase the ticket, we ask you to declare that you and the companionship with whom you want to visit Tropical Zoo have no health problems related to the corona virus.

Currently, the following RIVM (our National Institute for Public Health and Environment) measures apply to health problems:

  • Do you have a health complaints, such as a cold, runny nose, sore throat, mild cough or increase of the body temperature (up to 38 degrees Celsius)? Stay at home.
  • Do you have a cold and fever (above 38 degrees Celsius) and / or shortness of breath? Stay at home, this also applies when someone of your household has any of these health complaints.

Hay fever or corona?

Hay fever symptoms and coronavirus symptoms can be very similar. We therefore ask you to watch this video published by the BBC to ask yourself whether you suffer from hay fever or perhaps have caught the corona virus. When in doubt, stay home.

Annual card-/ voucher-/ (gift voucher) holders

Our annual card-/ voucher- /(gift voucher) holders must make a reservation by telephone when they would like to visit Berkenhof Tropical Zoo. We will then arrange a suitable day with you. Out of leniency towards our annual cardholders we will extend your annual card for the duration of the period in which we have been closed.

Drink- and eat facilities

We have transformed our restaurants into "take away" locations. During your visit you can visit our restaurant, the kids jungle and in good weather also our (NEW) food truck for all kinds of delicious drinks, sandwiches, salads, soups, pastries, hot dishes and more. We will prepare your order with the same amount of love and pack it neatly in disposables so that you can drink- and eat your orders somewhere in our attraction at the provided seats, in the car, at our dry outdoor picnic areas under the safari tents. (Please dress accordingly in this time of the year) at home or in the beautiful nature that surrounds us. In all cases, please throw your waste in the waste bin and leave everything tidy.

Butterflies

Butterflies are part of our 'roots', but for now there may still be problems with importing butterfly pupae from Costa Rica. This is due to the limited number of suitable flights. Of course we are Tropical Zoo for more than 10 years now and there are more than 50 tropical animal species, dinos, fossils and more to admire. Children can play indoors and outdoors and find treasure in the old miner's hut. During the winter months we do not keep tropical butterflies. If you come especially for the butterflies... please inquire first by e-mail.

Toilets

Our toilets and contact points (such as the sinks, taps and door handles) will be cleaned and disinfected thoroughly and regularly. When the toilets are cleaned by one of our employees we will close the toilets. You can then use one of the toilets that is still opened. We will also reduce the capacity of our toilets in order to create more space between toilet visitors.

Parking

Also keep sufficient distance from other visitors in the parking lot, also when getting out- and in of the car.