Belangrijk: Een bezoek aan onze Tropical Zoo in Coronatijd is anders dan anders... maar nog steeds met enorm veel moois om te laten zien en te vertellen! Het is voorlopig uitsluitend mogelijk om online uw tickets te kopen.
Onze corona maatregelen Tickets kopen

 1. Home
 2. Attracties
 3. Fossielenmijn

Fossielenmijn

Spannend!

Vanuit de Tropical Zoo loop je een donkere gang in... gaan we nu onder de grond? Ineens sta je in een donkere oude mijngang. Gelukkig brand er een beetje licht. In mysterieus verlichte vitrines ontdek je de meest prachtige fossielen.

Van enorme tanden van de grootste haai die ooit heeft geleefd... de Megalodon tot ammonieten. Van fossiele schildpadden tot oerkrokodillen.

Maar ook sabeltandtijgers, mammoeten en dino’s. De ‘ondergrondse’ wandeling door de fossielenmijn is een oer-spannend en prehistorisch avontuur. Kinderen kunnen in de Fossielenmijn, met een speurtocht in de hand, op zoek gaan naar allerlei leerzame fossielenweetjes.
Brrrrrrrr......... wat een reuzen moeten er vroeger rondgelopen hebben.

In de Fossielenmijn en Dino Expo zijn ook allerlei 'prehistorische' levende dieren te bewonderen.

Onze favoriete fossielen

Persoonlijk vinden wij zo'n beetje elk fossiel prachtig en interessant... maar toch willen we graag onze favorieten laten zien. Klik hier om ze te bewonderen!


De ANWB Leukste Uitjes verkiezing...wij nemen even afstand

Lieve mensen, Ook dit jaar organiseert de ANWB de ‘Leukste uitjes’ verkiezing. Een prachtig initiatief waarbij wij de afgelopen tien jaar al hoge ogen wisten te gooien. Dit jaar voelt voor ons anders.

Lees meer...

De adoptie wall of fame

Om onze dieren een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijd zijn wij een symbolisch dieren adoptieprogramma begonnen.

Lees meer...

Brons in de ANWB verkiezing van leukste uitjes van Zeeland!

Berkenhof Tropical Zoo wint Brons in het ‘Leukste uitje van Zeeland 2020’!

Lees meer...
 

Waar is de dino?

 

Het 'nieuwe' bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo

Tickets zijn momenteel uitsluitend online te koop. Klik hier voor onze ticketshop.
U hoeft tickets niet uit te printen, wij kunnen deze scannen op uw smartphone

CORONA UPDATES

Update 14 oktober 2020
Gisteren is bekend geworden dat de Nederlandse horeca de deuren voorlopig moet sluiten.
Take away blijft toegestaan. Onze horecalocaties zijn sinds het begin van de coronacrisis omgebogen tot afhaallocaties, dus u kunt bij ons terecht voor eten en drinken. Ook het bezoek aan onze Tropical Zoo is op dit moment gewoon mogelijk. Mocht u een reservering hebben geplaats bij ons en deze kan NIET doorgaan, dan ontvangt u hierover automatisch bericht en proberen wij met u te zoeken naar een oplossing/alternatief.
Lees hieronder verder welke maatregelen momenteel verder van kracht zijn, zodat u goed voorbereid bent.

Update 1 oktober 2020 Tijdens de herfstvakantie hanteren wij weer een maximale bezoekduur van drie uren. (Dit is gebaseerd op de gemiddelde bezoekduur van de afgelopen jaren. U heeft dus voldoende tijd om al het moois te bewonderen en beleven. Respecteert u a.u.b. deze eindtijd. Zo kunnen wij voldoende afstand tussen al onze bezoekers waarborgen).Bij mooi buitenweer hebben wij meer vierkante meters beschikbaar en ook extra horeca (en droge) zitplaatsen onder onze safaritenten. Kleedt u zich hier wel naar.

Update september 2020: De zomervakantie is weer voorbij:
Wij laten buitenom de de schoolvakantie de maximale bezoekduur van drie uur even los. U kunt tijdens uw bezoek dus langer blijven. Wel vragen wij bij aankoop van een ticket om een aankomsttijd te selecteren.

Update juli 2020: Op mooi weer dagen kunnen wij ook onze outdoor Spettertuin en Buitenspeelbos inzetten. We hebben dan meer dan genoeg ruimte voor iedereen. U mag dan gerust langer blijven dan de drie uren.

U koopt een ticket voor een bezoekduur van drie uur. Dit is gebaseerd op de gemiddelde bezoekduur van de afgelopen jaren. U heeft dus voldoende tijd om al het moois te bewonderen en beleven. Respecteert u a.u.b. deze eindtijd. Zo kunnen wij voldoende afstand tussen al onze bezoekers waarborgen.

Voor technische vragen over ticketbestellingen kunt u contact opnemen met de klantenservice van de ticketshop via telefoonnummer +31 (0)85 130 7700 of e-mail support@novotix.nl

(Scroll down for English version)

Lieve gast,

Wat leven we in een bizarre tijd. Een tijd waarin wij van de overheid allemaal moeten leren leven en ondernemen in het ‘nieuwe normaal’. Een normaal waarin we afstand moeten nemen van elkaar. Wij moeten bekennen... dit voelt voor ons als familiebedrijf best wel raar. Bijna dertig jaar geleden openden wij de deuren van (letterlijk) onze huiskamer voor bezoekers. Dit zodat wij iedereen van dichtbij konden laten genieten van onze (uit de hand gelopen) hobby.

De komende tijd zal het ‘dichtbij’ iets meer ‘op afstand’ zijn. Een bezoek aan onze Tropical Zoo zal anders zijn dan anders, maar nog steeds met enorm veel moois om te laten zien en te vertellen. We willen dat u weet dat wij als familie, samen met ons team, nog steeds ons uiterste best zullen doen om u gastvrij te ontvangen en u een mooie dag te bezorgen. Wel zullen er dingen anders zijn en hebben wij regeltjes op moeten stellen en aanpassingen moeten doen. Dit uiteraard voor uw en onze veiligheid. Omdat het beter is, omdat het moet of niet anders kan. Wij hopen dan ook heel erg op uw begrip. Hieronder zullen wij omschrijven hoe het ‘nieuwe’ bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo er uit ziet.

Wij hopen u binnenkort in goede gezondheid te mogen begroeten.

Maatregelen

Wij hebben in onze attractie allerlei maatregelen getroffen welke afstand en hygiëne waarborgen.
Denk hierbij aan het verplicht online uw ticket kopen, een verplichte looproute, een beperking maximale aantal bezoekers, desinfectiepunten, afstand en hygiëne aanduidingen, extra schoonmaak en goed geïnstrueerd personeel. Wij hebben natuurlijk ook uw medewerking en verstandigheid nodig om alles goed te laten verlopen.
We moeten het samen doen. Wij rekenen op u!

Volg a.u.b. de volgende hygiëne maatregelen op:

 • Was je handen na contact handelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn 20 seconden met water en zeep, daarna handen goed drogen met papieren handdoek. Gooi papier daarna weg in een afsluitbare afvalbak. Doe dit ook voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare afvalbak. Was daarna je handen.
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Kom zoveel mogelijk per gezelschap.

Gezelschappen zijn een uitzondering op de 1,5 meter maatregel. Wel uitsluitend als uw gezelschap aan de volgende definitie voldoet: mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen zoals een gezin, partners, huisgenoten.

Uitsluitend toegang met een online aangekocht ticket

Om het maximale aantal toegestane bezoekers te kunnen waarborgen zullen wij voorlopig uitsluitend online tickets in onze ticketshop. Voor niet betalende kinderen dient u ook een ticket te bestellen, uiteraard tegen een nul tarief.

Tijdsloten

Update oktober 2020 Tijdens de herfstvakantie hanteren wij weer een maximale bezoekduur van drie uren. (Dit is gebaseerd op de gemiddelde bezoekduur van de afgelopen jaren. U heeft dus voldoende tijd om al het moois te bewonderen en beleven. Respecteert u a.u.b. deze eindtijd. Zo kunnen wij voldoende afstand tussen al onze bezoekers waarborgen).Bij mooi buitenweer hebben wij meer vierkante meters beschikbaar en ook droge picknickplaatsen onder onze safaritenten. Kleedt u zich hier wel naar.

Update september 2020: De zomervakantie is weer voorbij:
Wij laten buitenom de de schoolvakantie de maximale bezoekduur van drie uur even los. U kunt tijdens uw bezoek dus langer blijven. Wel vragen wij bij aankoop van een ticket om een aankomsttijd te selecteren.

Update juli 2020: Op mooi weer dagen kunnen wij ook onze outdoor Spettertuin en Buitenspeelbos inzetten. We hebben dan meer dan genoeg ruimte voor iedereen. U mag dan gerust langer blijven dan de drie uren.

Tickets zijn geldig gedurende een vast tijdslot van drie uur.
U kunt tijdens uw ticketaankoop het door u gewenste tijdslot aangeven. Als het maximale aantal bezoekers is bereikt is het tijdsslot uitverkocht. U kunt dan een ander tijdslot kiezen. Op deze wijze zorgen wij voor spreiding, afstand en voorkomen we druktes. Uw ticket is pas geldig vanaf de begintijd van het tijdslot. Een tijdslot heeft een duur van drie uur. Dit is gebaseerd om de gemiddelde bezoekduur van onze bezoekers van de afgelopen jaren (o.a. via google en onze eigen statistieken). U zult dan ook zeker tijd hebben om alles te beleven en bewonderen. We vragen u uw eindtijd te respecteren zodat wij voor al onze bezoekers voldoende afstand kunnen waarborgen.

Corona gerelateerde gezondheids klachten

Heeft u Corona gerelateerde gezondheidsklachten, dan zullen wij u de toegang tot onze Tropical Zoo weigeren, ook al heeft u online een ticket gekocht. Wij vragen u bij aankoop van het ticket te verklaren dat u en uw gezelschap geen corona gerelateerde gezondheidsklachten hebben.

Momenteel gelden de volgende RIVM maatregelen bij gezondheidsklachten:

 • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis.
 • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Mondkapjes

Momenteel geldt in Nederland een dringend overheids advies tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes. Voor onze Tropical Zoo geldt dan ook dit advies! (geen verplichting). Op dit moment werkt de Nederlandse overheid wel aan een verplichting. Het advies kan dus nog een verplichting worden.

Hooikoorts of corona?

De symptomen van hooikoorts en de symptomen bij het coronavirus kunnen erg op elkaar lijken. Wij vragen u dan ook om dit filmpje te kijken gepubliceerd door het RIVM om u zelf af te vragen of u last heeft van hooikoorts of wellicht het coronavirus te pakken heeft. Bij twijfel, blijf thuis.

Verplichte looproute

Wij hanteren voorlopig een verplichte looproute. Deze is aangegeven met rode pijlen. Wij vragen u om deze te volgen. Op punten waar u mogelijk andere bezoekers elkaar zullen kruisen vragen wij u extra op te letten, om zo de 1,5 meter afstand van elkaar te waarborgen.

Jaarkaart / voucher/ (cadeaubon) houders

Onze jaarkaart / voucher / (cadeaubon) houders dienen telefonisch te reserveren. Wij stemmen dan met u een geschikte dag af. Uit coulance zullen wij uw jaarkaart verlengen met de duur van de periode waarin wij gesloten zijn geweest.

Speeltuinen

De speelomgevingen/speeltoestellen zijn alleen toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar en toezicht vanaf de kant is toegestaan voor een begeleider. Kinderen t/m 12 jaar zijn de uitzondering op de 1,5 meter maatregel en kunnen dus lekker samen spelen. De begeleiders die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Bij drukte bij het betreffende toestel wordt de toegankelijkheid beperkt. Er wordt waar nodig toezicht gehouden door medewerkers op het houden van afstand en er zullen aanvullende maatregelen genomen worden bij drukte. Er zal extra worden schoongemaakt.

Natuurklas

Onze Natuurklas zal voorlopig anders zijn dan anders.
Het vasthouden van dieren kunnen wij momenteel niet bieden.
Wij werken nog aan een natuurmoment ‘nieuwe stijl’ voor kinderen onder de 12 jaar.
Ouders/begeleiders houden hierbij 1,5 meter afstand van elkaar.
Wij zullen spoedig laten weten op welke wijze wij onze bezoekers toch een mooie en educatieve natuurbeleving kunnen bieden.

Horeca

Wij hebben onze restaurants omgetoverd tot ‘take away’ locaties. U kunt tijdens uw bezoek terecht in ons restaurant , in de kidsjungle en bij mooi weer bij onze foodtruck voor allerlei heerlijke drankjes, broodjes, salades, soepen, gebakjes, warme gerechten en meer. Wij zullen uw bestelling nog met evenveel liefde voor u bereiden en netjes verpakken zodat u alles ergens in onze attractie aan een bankje, in de auto, thuis of in de prachtige natuur waardoor wij omringt zijn op kan eten. Gooi in alle gevallen uw afval in de afvalbak a.u.b.
Wij beschikken over verschillende droge picknickplaatsen in de buitenlucht onder onze safaritenten. Hier kunt u uw afgehaalde eet-/drinkwaren nuttigen. Kleedt u zich hier wel naar.

Vlinders

Update: 1 oktober. Tijdens de herfstvakantie zullen er vlinders aanwezig zijn. Wel vliegen vlinders minder op donkere dagen. Kijk dus goed op en tussen de bladeren.

Het doet ons pijn, want vlinders horen bij onze ‘roots’, maar voorlopig verwachten wij nog problemen met het importeren van vlinderpoppen vanuit Costa Rica. Dit vanwege het beperkte aantal geschikte vluchten. Uiteraard zijn wij al meer dan 10 jaar Tropical Zoo en zijn er meer dan 50 tropische diersoorten, dino’s, fossielen en meer te bewonderen. Kinderen kunnen heerlijk binnen- en buiten spelen en schat zoeken in de oude mijnwerkershut.

Toiletten

Onze toiletten en de daar aanwezige contactpunten zullen met grote regelmaat worden gereinigd/gedesinfecteerd. Denk hierbij aan wastafels, kranen en deurklinken. Bij het
schoonmaken van de toiletten zullen wij deze afsluiten. Wij zullen de capaciteit van onze toiletten terugschroeven om zo meer ruimte tussen toiletbezoekers te realiseren.

Garderobe

De garderobe wordt gesloten. Bezoekers kunnen hun jassen aanhouden of in de auto achterlaten.

Parkeren

Houd ook op de parkeerplaats voldoende afstand van andere bezoekers tijdens bijvoorbeeld het uitstappen.


The “new way” of visiting Berkenhof Tropical Zoo

Dear guest,

We live in a bizarre time at this moment. A time in which we all have to learn to live and do business in the so called "new normal". A normal in which we have to distance ourselves from each other. We must say... this feels quite strange to us while running a family business. Almost thirty years ago we opened the doors of (literally) our living room to visitors. This so that we could let everyone enjoy our hobby (that got a little bit out of hand) up close.
From now on gathering will take place with a little more distance than usual. Also a visit to our Tropical Zoo will therefore also be a little bit different than usual, but still with a lot of beautiful things to show and tell you about. We want you to know that as a family, together with our team, we will still do our utmost to ensure you the same hospitably that you are used to from us and ensure you have a pleasant visit. However, things will be different and we have had to imply measurements and make some adjustments. For reasons that it is better or because we had to. But all with the same purpose to ensure your own safety and ours. We therefore very much hope for your understanding. Below we will describe what the "new" visit to Berkenhof Tropical Zoo looks like.

We hope to welcome you in good health soon!

Measures

Within our Tropical Zoo we have taken measures to ensure distance and hygiene. This includes a mandatory walking route, limitation of the maximum number of visitors per day, disinfection points, distance- and hygiene indications, extra cleaning, well-informed staff regarding the measures. We also need your effort and cooperation to ensure that the measures we have taken are adhered to. We count on you to take these measures in account!

Please observe the following distance- and hygiene measures:

 • Wash your hands with soap and water (for a at least 20 seconds) when you come in contact with contactpoints at public places. Then dry hands thoroughly with a paper towel. Throw away the paper in the therefore provided waste bin.
 • Repeat washing your hands when leaving Tropical Zoo and repeat when back at home, or when you have blown your nose, before entering one of our drink- and eatfacilities and after going to the toilet.
 • Cough and sneeze in the inside of your elbow.
 • Use tissue paper to blow your nose and then throw it away in the therefor waste bin. Then wash your hands.
 • Do not shake hands
 • Keep 1.5 meters distance from others.

Come as much as possible per companionship

Companionships are an exception to the 1.5 meter distance measure, but only if your companionship meets the following definition: people who run a household together or form a social unity such as a family, partners, housemates. Group arrangements and -activities are not offered for the time being.

Access only with an online ticket

In order to guarantee the maximum number of allowed visitors, we will for the time being only sell tickets online via our ticketshop. For non-paying children you must also order a ticket (of course at a zero rate).

Time slots

Update October 14, 2020 Yesterday it was announced that the Dutch catering industry must close its doors for the time being.Take away is still allowed. Since the start of the corona crisis, our catering locations have been turned into take away locations, so we can still offer you food and drinks. A visit to our Tropical Zoo is also possible at this time. Read below to see which measures are currently in force, so that you are well prepared.

Update October 1st 2020 During the autumn holidays we again apply a maximum visit duration of three hours. Below you will find more information about this. When the weather is nice, we have more square meters available and also extra (dry) restaurant seats under our safari tents. Please dress accordingly.

Update September 2020: The summer vacation is over again: Outside of the school holidays, we will let go of the maximum visit time of three hours. So you can stay longer during your visit. We do ask you to select an arrival time when purchasing a ticket.

Update Juli 2020: On nice weather days we can also use our outdoor Spraypark and playgarden. We then have more than enough space for everyone. You may then stay longer than three hours.

Tickets are valid for a fixed time slot of three hours. . This way we ensure spreading of visitors, distance between visitors and we avoid crowds. You can choose your desired time slot during your online ticket purchase. When the maximum number of visitors is reached, the time slot is sold out. You can then choose a different time. Your ticket is only valid from the starting time of the time slot. A time slot has a duration of three hours. This is based on the average visit duration of our visitors in the past few years (this is based, for example, on our Google statistics). We are certain that during this time slot you will have enough time to experience and admire our Tropical Zoo. We ask you to respect your end time on your ticket so that we can ensure sufficient distance for all of our visitors.

Health problems related to the corona virus

If you have health problems related to the corona virus, we will refuse your entry to our Tropical Zoo even if you have bought a ticket online. When you purchase the ticket, we ask you to declare that you and the companionship with whom you want to visit Tropical Zoo have no health problems related to the corona virus.

The following measurements apply according to the RIVM (our National Institute for Public Health and Environment), regarding the following health complaints:

 • Do you have a health complaints, such as a cold, runny nose, sore throat, mild cough or increase of the body temperature (up to 38 degrees Celsius)? Stay at home.
 • Do you have a cold and fever (above 38 degrees Celsius) and / or shortness of breath? Stay at home, this also applies when someone of your household has any of these health complaints.

Face masks

Currently, there is an urgent government advise in the Netherlands to wear non-medical face masks in all public indoor spaces. This advice therefore also applies to our Tropical Zoo!
(no obligation). The Dutch government is currently working on an obligation. The advice can therefore still become an obligation.

Hay fever or corona?

Hay fever symptoms and coronavirus symptoms can be very similar. We therefore ask you to watch this video published by the BBC to ask yourself whether you suffer from hay fever or perhaps have caught the corona virus. When in doubt, stay home.

Mandatory walking route

We currently use a mandatory walking route. This is indicated by red arrows. We ask you to follow it. At points where other visitors may cross, we ask you to pay extra attention, in order to ensure the 1.5 meters distance from each other.

Annual card-/ voucher-/ (gift voucher) holders

Our annual card-/ voucher- /(gift voucher) holders must make a reservation by telephone when they would like to visit Berkenhof Tropical Zoo. We will then arrange a suitable day with you. Out of leniency towards our annual cardholders we will extend your annual card for the duration of the period in which we have been closed.

Playgrounds / play areas

The play areas/play attractions are only accessible for children up to and including the age of 12. Supervision from the side is permitted for an accompanying person. According to the RIVM children up to and including 12 years old are the exception to the 1.5 meter distance measure and can therefore enjoy playing together. Supervisors must keep a distance of 1.5 meters from other supervisors/visitors. When crowded at one of the play attractions access is limited. When necessary, employees will supervise to ensure that distance- and additional measures will be adhered to during busy periods. Also additional cleaning will be done regarding our play areas and play attractions.

Nature class

Our Nature Class will be different for the time being then that you might be used from us. We are currently unable to offer animal retention. We are still working on a nature class for children under 12 years. Parents/supervisors must keep 1.5 meters distance from each other at all times.
We will soon let you know how we will offer our visitors our popular nature class where we will provide children a nice and educational nature experience.

Drink- and eat facilities

We have transformed our restaurants into "take away" locations. During your visit you can visit our restaurant, the kids jungle and in good weather also our (NEW) food truck for all kinds of delicious drinks, sandwiches, salads, soups, pastries, hot dishes and more. We will prepare your order with the same amount of love and pack it neatly in disposables so that you can drink- and eat your orders somewhere in our attraction at the provided seats, in the car, at our dry outdoor picnic areas under the safari tents. (Please dress accordingly in this time of the year) at home or in the beautiful nature that surrounds us. In all cases, please throw your waste in the waste bin and leave everything tidy.

Butterflies

Update: October 1: Butterflies will be present during the autumn holidays. Butterflies do fly less on dark days. So look carefully on and between the leaves.

Butterflies are part of our "roots". It is therefore that we are so sorry to inform you that for the time being we still expect problems with importing butterfly pupae from Costa Rica. This is due to the limited number of suitable flights. Of course we have been a Tropical Zoo for more than 10 years and not only a butterfly garden, so there are more than 50 tropical animal species, dinosaurs replicas, fossils and more to admire besides butterflies. Children can play inside and outside and look for treasures in the old miner's hut.

Toilets

Our toilets and contact points (such as the sinks, taps and door handles) will be cleaned and disinfected thoroughly and regularly. When the toilets are cleaned by one of our employees we will close the toilets. You can then use one of the toilets that is still opened. We will also reduce the capacity of our toilets in order to create more space between toilet visitors.

Wardrobe

The wardrobe is closed. Visitors can keep their coats on or with them or leave them in the car.

Parking

Also keep sufficient distance from other visitors in the parking lot, also when getting out- and in of the car.