Belangrijk: Een bezoek aan onze Tropical Zoo in Coronatijd is anders dan anders... maar nog steeds met enorm veel moois om te laten zien en te vertellen! Het is voorlopig uitsluitend mogelijk om online uw tickets te kopen.
Corona maatregelen Tickets kopen →

 1. Home
 2. Groepen
 3. Verjaardag

Verjaardag

Hieperdepiep... hoera!

Er is er één jarig en dat mag gevierd worden!
En waar kunt u dat beter doen dan bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant?

In ons gezellige restaurant bieden wij van koffie met gebak, tot een heerlijk buffet of barbecue, alles helemaal afgestemd op uw wensen. Uiteraard hoeft u niet heel de avond op een stoel te blijven zitten. Bij keuze uit één van onze arrangementen is de toegang tot alle attracties inclusief.

Terwijl u heerlijk aan het kletsen bent met uw gezelschap, kunnen de kindjes naar hartenlust spelen in onze overdekte Kidsjungle of het Buitenspeelbos.

Interesse in het volledige aanbod voor het houden van uw verjaardag bij de meest bijzondere attractie & feestlocatie van Zeeland? Klik dan hier of neem contact op via 0113-649729 of restaurant@tropicalzoo.nl voor een advies of offerte op maat.


Stemt u ons naar GOUD? (en maak kans op mooie prijzen)

JAHOEEEE!! We zijn weer genomineerd in de ANWB verkiezing van leukste uitjes van Zeeland! Vorig jaar deden we het vanwege corona even rustig aan…..maar dit jaar willen we er weer voor gaan! GOUD 🏆 in de ANWB verkiezing van Leukste uitjes van Zeeland. Stemt u mee? (en maak kans op 5 tickets voor een dagje uit naar keuze!).

Lees meer...

Wij zoeken jou!

BEN JIJ DE KANJER DIE WIJ ZOEKEN? Het is lekker druk bij ons familiebedrijf Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant! Wij zijn hierom op zoek naar enthousiaste kanjers die ons team compleet willen maken. Wij bieden mooie uitdagende functies en salarissen, afwisseling en bovenal gunstige (openings)uren binnen een gezellig, familiair en veelzijdig toeristisch/horecabedrijf.

Lees meer...

Zilver in de ANWB verkiezing van Leukste uitjes van Zeeland!

Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme mag dit jaar de zilveren titel dragen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Zeeland 2021’. Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde uitjes een extra opsteker.

Lees meer...
 

Hieperdepiep... hoera!

 

Het 'nieuwe' bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo

Tickets en jaarkaarten zijn momenteel uitsluitend online te koop via onze online ticketshop. U hoeft tickets niet uit te printen, wij kunnen deze scannen op uw smartphone

Lees hieronder verder welke maatregelen momenteel verder van kracht zijn, zodat u goed voorbereid bent.

vragen?

(Scroll down for English version)

Lieve gast,

Wat leven we in een bizarre tijd. Een tijd waarin wij van de overheid allemaal moeten leren leven en ondernemen in het ‘nieuwe normaal’. Een normaal waarin we afstand moeten nemen van elkaar. Wij moeten bekennen... dit voelt voor ons als familiebedrijf best wel raar. Dertig jaar geleden openden wij de deuren van (letterlijk) onze huiskamer voor bezoekers. Dit zodat wij iedereen van dichtbij konden laten genieten van onze (uit de hand gelopen) hobby.

De komende tijd zal het ‘dichtbij’ iets meer ‘op afstand’ zijn. Een bezoek aan onze Tropical Zoo zal anders zijn dan anders, maar nog steeds met enorm veel moois om te laten zien en te vertellen. We willen dat u weet dat wij als familie, samen met ons team, nog steeds ons uiterste best zullen doen om u gastvrij te ontvangen en u een mooie dag te bezorgen. Wel zullen er dingen anders zijn en hebben wij regeltjes op moeten stellen en aanpassingen moeten doen. Dit uiteraard voor uw en onze veiligheid. Omdat het beter is, omdat het moet of niet anders kan. Wij hopen dan ook heel erg op uw begrip. Hieronder zullen wij omschrijven hoe het ‘nieuwe’ bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo er uit ziet.

Wij hopen u binnenkort in goede gezondheid te mogen begroeten.

Maatregelen

Wij hebben in onze attractie allerlei maatregelen getroffen welke afstand en hygiëne waarborgen.
Denk hierbij aan het verplicht online uw ticket kopen, een verplichte looproute, een beperking maximale aantal bezoekers, desinfectiepunten, afstand en hygiëne aanduidingen, extra schoonmaak en goed geïnstrueerd personeel. Wij hebben natuurlijk ook uw medewerking en verstandigheid nodig om alles goed te laten verlopen.
We moeten het samen doen. Wij rekenen op u!

Volg a.u.b. de volgende hygiëne maatregelen op:

 • Was je handen na contact handelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn 20 seconden met water en zeep, daarna handen goed drogen met papieren handdoek. Gooi papier daarna weg in een afsluitbare afvalbak. Doe dit ook voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare afvalbak. Was daarna je handen.
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Kom zoveel mogelijk per gezelschap.

Gezelschappen zijn een uitzondering op de 1,5 meter maatregel. Wel uitsluitend als uw gezelschap aan de volgende definitie voldoet: mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen zoals een gezin, partners, huisgenoten.

Uitsluitend toegang met een online aangekocht ticket

Om het maximale aantal toegestane bezoekers te kunnen waarborgen zullen wij voorlopig uitsluitend online tickets in onze ticketshop. Voor niet betalende kinderen dient u ook een ticket te bestellen, uiteraard tegen een nul tarief.

Tijdsloten

U kunt tijdens uw ticketaankoop het door u gewenste tijdslot aangeven. Als het maximale aantal bezoekers is bereikt is het tijdsslot uitverkocht. U kunt dan een ander tijdslot kiezen. Op deze wijze zorgen wij voor spreiding, afstand en voorkomen we druktes. Uw ticket is pas geldig vanaf de begintijd van het tijdslot. Buitenom vakanties heeft een tijdslot geen maximale tijdsduur. In vakantieperiodes heeft een tijdslot een duur van drie uur. Op mooi weer dagen hebben we ook onze buitenruimte beschikbaar en kunt u ook in vakantieperiodes gerust iets langer blijven. De drie uren is gebaseerd om de gemiddelde bezoekduur van onze bezoekers van de afgelopen jaren (o.a. via google en onze eigen statistieken). U zult dan ook zeker tijd hebben om alles te beleven en bewonderen. We vragen u op drukke dagen uw eindtijd te respecteren zodat wij voor al onze bezoekers voldoende afstand kunnen waarborgen.

Corona gerelateerde gezondheids klachten

Heeft u Corona gerelateerde gezondheidsklachten, dan zullen wij u de toegang tot onze Tropical Zoo weigeren, ook al heeft u online een ticket gekocht. Wij vragen u bij aankoop van het ticket te verklaren dat u en uw gezelschap geen corona gerelateerde gezondheidsklachten hebben.

Momenteel gelden de volgende RIVM maatregelen bij gezondheidsklachten:

 • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis.
 • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Hooikoorts of corona?

De symptomen van hooikoorts en de symptomen bij het coronavirus kunnen erg op elkaar lijken. Wij vragen u dan ook om dit filmpje te kijken gepubliceerd door het RIVM om u zelf af te vragen of u last heeft van hooikoorts of wellicht het coronavirus te pakken heeft. Bij twijfel, blijf thuis.

Verplichte looproute

Wij hanteren voorlopig een verplichte looproute. Deze is aangegeven met rode pijlen. Wij vragen u om deze te volgen. Op punten waar u mogelijk andere bezoekers elkaar zullen kruisen vragen wij u extra op te letten, om zo de 1,5 meter afstand van elkaar te waarborgen.

Jaarkaart / voucher/ (cadeaubon) houders

Onze jaarkaart / voucher / (cadeaubon) houders dienen telefonisch te reserveren. Wij stemmen dan met u een geschikte dag af. Uit coulance zullen wij uw jaarkaart verlengen met de duur van de periode waarin wij gesloten zijn geweest.

Speeltuinen

De speelomgevingen/speeltoestellen zijn alleen toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar en toezicht vanaf de kant is toegestaan voor een begeleider. Kinderen t/m 12 jaar zijn de uitzondering op de 1,5 meter maatregel en kunnen dus lekker samen spelen. De begeleiders die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Bij drukte bij het betreffende toestel wordt de toegankelijkheid beperkt. Er wordt waar nodig toezicht gehouden door medewerkers op het houden van afstand en er zullen aanvullende maatregelen genomen worden bij drukte. Er zal extra worden schoongemaakt.

Natuurklas

Onze Natuurklas zal voorlopig anders zijn dan anders.
Het vasthouden van dieren kunnen wij momenteel niet bieden.
Wij werken nog aan een natuurmoment ‘nieuwe stijl’ voor kinderen onder de 12 jaar.
Ouders/begeleiders houden hierbij 1,5 meter afstand van elkaar.
Wij zullen spoedig laten weten op welke wijze wij onze bezoekers toch een mooie en educatieve natuurbeleving kunnen bieden.

Horeca

Vanwege de corona maatregelen zijn onze horeca locaties op dit moment omgetoverd tot 'take away'. Wij bereiden al het lekkers van onze menukaart met liefde en pakken het netjes voor u in zodat u alles ergens in onze attractie aan een bankje, in de auto, thuis of in de prachtige natuur waardoor wij omringt zijn op kan eten. Wij beschikken ook over verschillende droge picknickplaatsen in de buitenlucht onder onze safaritenten. Hier kunt u uw afgehaalde eet-/drinkwaren nuttigen. Kleedt u zich hier wel naar. Gooi in alle gevallen uw afval in de afvalbak a.u.b.

Mocht u een reservering hebben geplaats bij ons en deze kan NIET doorgaan, dan ontvangt u hierover automatisch bericht en proberen wij met u te zoeken naar een oplossing/alternatief.

Vlinders

Het doet ons pijn, want vlinders horen bij onze ‘roots’, maar voorlopig kunnen er nog problemen met het importeren van vlinderpoppen vanuit Costa Rica zijn. Dit vanwege het beperkte aantal geschikte vluchten. Uiteraard zijn wij al meer dan 10 jaar Tropical Zoo en zijn er meer dan 50 tropische diersoorten, dino’s, fossielen en meer te bewonderen. Kinderen kunnen heerlijk binnen- en buiten spelen en schat zoeken in de oude mijnwerkershut. Tijdens de wintermaanden houden wij geen tropische vlinders. Komt u speciaal voor de vlinders...informeer dan eerst even via e-mail.

Toiletten

Onze toiletten en de daar aanwezige contactpunten zullen met grote regelmaat worden gereinigd/gedesinfecteerd. Denk hierbij aan wastafels, kranen en deurklinken. Bij het
schoonmaken van de toiletten zullen wij deze afsluiten. Wij zullen de capaciteit van onze toiletten terugschroeven om zo meer ruimte tussen toiletbezoekers te realiseren.

Garderobe

De garderobe wordt gesloten. Bezoekers kunnen hun jassen aanhouden of in de auto achterlaten.

Parkeren

Houd ook op de parkeerplaats voldoende afstand van andere bezoekers tijdens bijvoorbeeld het uitstappen.


The “new way” of visiting Berkenhof Tropical Zoo

Dear guest,

We live in a bizarre time at this moment. A time in which we all have to learn to live and do business in the so called "new normal". A normal in which we have to distance ourselves from each other. We must say... this feels quite strange to us while running a family business. Thirty years ago we opened the doors of (literally) our living room to visitors. This so that we could let everyone enjoy our hobby (that got a little bit out of hand) up close.
From now on gathering will take place with a little more distance than usual. Also a visit to our Tropical Zoo will therefore also be a little bit different than usual, but still with a lot of beautiful things to show and tell you about. We want you to know that as a family, together with our team, we will still do our utmost to ensure you the same hospitably that you are used to from us and ensure you have a pleasant visit. However, things will be different and we have had to imply measurements and make some adjustments. For reasons that it is better or because we had to. But all with the same purpose to ensure your own safety and ours. We therefore very much hope for your understanding. Below we will describe what the "new" visit to Berkenhof Tropical Zoo looks like.

We hope to welcome you in good health soon!

Measures

Within our Tropical Zoo we have taken measures to ensure distance and hygiene. This includes a mandatory walking route, limitation of the maximum number of visitors per day, disinfection points, distance- and hygiene indications, extra cleaning, well-informed staff regarding the measures. We also need your effort and cooperation to ensure that the measures we have taken are adhered to. We count on you to take these measures in account!

Please observe the following distance- and hygiene measures:

 • Wash your hands with soap and water (for a at least 20 seconds) when you come in contact with contactpoints at public places. Then dry hands thoroughly with a paper towel. Throw away the paper in the therefore provided waste bin.
 • Repeat washing your hands when leaving Tropical Zoo and repeat when back at home, or when you have blown your nose, before entering one of our drink- and eatfacilities and after going to the toilet.
 • Cough and sneeze in the inside of your elbow.
 • Use tissue paper to blow your nose and then throw it away in the therefor waste bin. Then wash your hands.
 • Do not shake hands
 • Keep 1.5 meters distance from others.

Come as much as possible per companionship

Companionships are an exception to the 1.5 meter distance measure, but only if your companionship meets the following definition: people who run a household together or form a social unity such as a family, partners, housemates. Group arrangements and -activities are not offered for the time being.

Access only with an online ticket

In order to guarantee the maximum number of allowed visitors, we will for the time being only sell tickets online via our ticketshop. For non-paying children you must also order a ticket (of course at a zero rate).

Time slots

Tickets are valid for a fixed time slot of three hours. . This way we ensure spreading of visitors, distance between visitors and we avoid crowds. You can choose your desired time slot during your online ticket purchase. When the maximum number of visitors is reached, the time slot is sold out. You can then choose a different time. Your ticket is only valid from the starting time of the time slot. A time slot has a duration of three hours during holiday periods (on good weather days we also have our outdoor space available and you can feel free to stay a little longer). The three hours is based on the average visit time of our visitors in recent years (including via Google and our own statistics). You will therefore certainly have time to experience and admire everything. We ask you to respect your end time on busy days so that we can guarantee sufficient distance for all our visitors. We do not apply a maximum stay time outside the holidays.

Health problems related to the corona virus

If you have health problems related to the corona virus, we will refuse your entry to our Tropical Zoo even if you have bought a ticket online. When you purchase the ticket, we ask you to declare that you and the companionship with whom you want to visit Tropical Zoo have no health problems related to the corona virus.

Currently, the following RIVM (our National Institute for Public Health and Environment) measures apply to health problems:

 • Do you have a health complaints, such as a cold, runny nose, sore throat, mild cough or increase of the body temperature (up to 38 degrees Celsius)? Stay at home.
 • Do you have a cold and fever (above 38 degrees Celsius) and / or shortness of breath? Stay at home, this also applies when someone of your household has any of these health complaints.

Hay fever or corona?

Hay fever symptoms and coronavirus symptoms can be very similar. We therefore ask you to watch this video published by the BBC to ask yourself whether you suffer from hay fever or perhaps have caught the corona virus. When in doubt, stay home.

Mandatory walking route

We currently use a mandatory walking route. This is indicated by red arrows. We ask you to follow it. At points where other visitors may cross, we ask you to pay extra attention, in order to ensure the 1.5 meters distance from each other.

Annual card-/ voucher-/ (gift voucher) holders

Our annual card-/ voucher- /(gift voucher) holders must make a reservation by telephone when they would like to visit Berkenhof Tropical Zoo. We will then arrange a suitable day with you. Out of leniency towards our annual cardholders we will extend your annual card for the duration of the period in which we have been closed.

Playgrounds / play areas

The play areas/play attractions are only accessible for children up to and including the age of 12. Supervision from the side is permitted for an accompanying person. According to the RIVM children up to and including 12 years old are the exception to the 1.5 meter distance measure and can therefore enjoy playing together. Supervisors must keep a distance of 1.5 meters from other supervisors/visitors. When crowded at one of the play attractions access is limited. When necessary, employees will supervise to ensure that distance- and additional measures will be adhered to during busy periods. Also additional cleaning will be done regarding our play areas and play attractions.

Nature class

Our Nature Class will be different for the time being then that you might be used from us. We are currently unable to offer animal retention. We are still working on a nature class for children under 12 years. Parents/supervisors must keep 1.5 meters distance from each other at all times.
We will soon let you know how we will offer our visitors our popular nature class where we will provide children a nice and educational nature experience.

Drink- and eat facilities

We have transformed our restaurants into "take away" locations. During your visit you can visit our restaurant, the kids jungle and in good weather also our (NEW) food truck for all kinds of delicious drinks, sandwiches, salads, soups, pastries, hot dishes and more. We will prepare your order with the same amount of love and pack it neatly in disposables so that you can drink- and eat your orders somewhere in our attraction at the provided seats, in the car, at our dry outdoor picnic areas under the safari tents. (Please dress accordingly in this time of the year) at home or in the beautiful nature that surrounds us. In all cases, please throw your waste in the waste bin and leave everything tidy.

Butterflies

Butterflies are part of our 'roots', but for now there may still be problems with importing butterfly pupae from Costa Rica. This is due to the limited number of suitable flights. Of course we are Tropical Zoo for more than 10 years now and there are more than 50 tropical animal species, dinos, fossils and more to admire. Children can play indoors and outdoors and find treasure in the old miner's hut. During the winter months we do not keep tropical butterflies. If you come especially for the butterflies... please inquire first by e-mail.

Toilets

Our toilets and contact points (such as the sinks, taps and door handles) will be cleaned and disinfected thoroughly and regularly. When the toilets are cleaned by one of our employees we will close the toilets. You can then use one of the toilets that is still opened. We will also reduce the capacity of our toilets in order to create more space between toilet visitors.

Wardrobe

The wardrobe is closed. Visitors can keep their coats on or with them or leave them in the car.

Parking

Also keep sufficient distance from other visitors in the parking lot, also when getting out- and in of the car.