Jongen met slang
Kidsjungle 3
Trex
Restaurant 1
groene vlinder
rode kameleon
aap
toekan
roodoogkikker
gekko
honingzuiger
kidsjungle 1
kidsjungle 2
mammoet
mijn 1
mijn 2
schedels
monarch
overzicht zoo
restaurant 2
vlot
schildpad
slang
toerako
vlinder 2
Dino Expo
triceratops
vlinder 3
zwarte agame
vlinder 4
geschminkt meisje
Aap2
meisje kijkt naar hagedis
vlinder 5
Jip, Joella en Li Chen
Gordeldieren

Wilt u langskomen?

Bekijk de 2020 kalender.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuw! Schatten zoeken

Nieuw! Kom je schatten zoeken?

In een verscholen hoek van het buitenspeelbos staat de oude mijnwerkers hut van Jan de mijnwerker. Jan de mijnwerker heeft hier lang geleden al heel wat mooie schatten gevonden, maar is nu al jaren geleden gestorven. Maar zijn hut staat er nog steeds.  De allermooiste vondsten zijn te zien in onze Fossielenmijn.

Vanaf het Pinksterweekend 2019 kun jij je ook ontpoppen tot een echte schatgraver. In de mijnwerkers hut kun je mineralen en edelstenen vinden uit alle hoeken van de wereld. Wat denk je van onder andere Agaat, Onyx, Amethist en Bergkristal uit Brazilië, Jade uit China, Rozenkwarts uit Madagaskar, Sodaliet uit Namibië, Rhodoniet uit Tasmanië, Tijgeroog uit Zuid-Afrika en Aventurijn uit India? Op de edelstenenkaart kun je opzoeken welke prachtige kleurige stenen je hebt gevonden.
Hoe het werkt

*Deze activiteit kan op elk moment gedurende onze openingstijden.

*In onze Tropical Zoo shop kun je een zinken emmer met zand halen waarin de mooie edelstenen verborgen zitten.
Let op: Wij vragen voor deze activiteit een vergoeding van € 4,50 per emmer. Voor deze vergoeding mag je uiteraard wel je schatten mee naar huis nemen (ongeveer twintig a dertig mooie edelstenen! afhankelijk van de grootte), samen met een mooie kleurige edelstenenkaart met afbeeldingen en namen van wel 800 verschillende edelstenen!

*Met je emmer ga je naar de mijnwerkers hut. Hierin staan houten tafels en gereedschapjes  waarmee je de inhoud van je emmer beetje bij beetje kunt zeven. Het is natuurlijk het leukste om rustig te werken en niet je emmertje in één keer om te kieperen in de zeef. Als je rustig werkt is het lang spannend en leuk! Op je eigen edelsteenkaart kun je je schatten opzoeken. Dit kan tijdens het zoeken, maar mag natuurlijk ook rustig thuis.

*Als je klaar bent met schatten zoeken willen wij de emmer graag van je terug, zodat wij hem weer kunnen vullen voor de volgende kindjes. (wij vragen een borg voor de emmer welke je uiteraard retour krijgt bij inlevering).Regels en tips van Jan de mijnwerker:

* Zoek op je gemakje………..bij haastige spoed mis je vaak net die hele mooie steen.

* Als je eventjes moet wachten op een gereedschapje, wees geduldig en bestudeer je edelstenenkaart al eens goed.

* Samenwerken en kletsen is ook heel gezellig.

* Gooi niet met zand naar elkaar….dit doet pijn in je ogen.

* Laat de gereedschapjes als je klaar bent bij de mijnwerkers hut……..als ze zoek raken, kunnen andere kindjes geen schatten meer zoeken.

* Emmertjes graag weer inleveren bij de Tropical Zoo shop.

 
Veel zoekplezier!

 


Nieuws

Berkenhof Tropical Zoo en het corona virus

Als Berkenhof Tropical Zoo nemen wij onze verantwoordelijkheid voor onze gasten en medewerkers om ze zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, we hebben tal van voorzorgsmaatregelen genomen in overleg met de GGD, Gemeente, collega ondernemers en landelijke instellingen.


Paasprogramma 2020 bij de Tropical Zoo

Op zoek naar een super leuk en gezellig uitje tijdens Pasen in Zeeland? Berkenhof Tropical Zoo en Restaurant is de juiste plek om Pasen te vieren met familie en vrienden! Er staat weer allerlei leuks en lekkers op ons programma. Klik snel eens verder voor alle activiteiten en ons Paasbuffet.


Kom jij ons gezellige team versterken?

Een druk seizoen, nieuwe ideeën en plannen. Daarom zoeken wij enthousiaste dames en/of heren die ons willen helpen om er iets moois van te maken. Ben jij een goedlachse heer of dame of een en zoek je een horecabaan met een geweldige balans tussen werken en vrije tijd in een gezellig team? Of is het misschien jouw grote droom om met exotische dieren te werken? Dan zoeken wij jou!